Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Wat is een woonveranda?

Wel, een woonveranda is eigenlijk exact wat het zegt dat het is. Het is een veranda, maar waar je echt kan leven. De tijd dat een veranda alleen gebruikt werd om planten te zetten of om alleen van de zon te genieten, is al lang passé. Je hebt er het hele jaar door plezier van, maar dat is vanzelfsprekend nog niet alles. Hallo extra ruimte! Lees hier meer over de troeven van een woonveranda.

De woonveranda of moeten we leefveranda zeggen?

Als synoniem van een woonveranda wordt vaak leefveranda gebruikt. Kort samengevat is het een volwaardige ruimte in je woning die je het hele jaar door kan gebruiken. Maar wat is dan het verschil met een traditionele veranda? Vaak ligt dit in het feit dat de woonveranda beter geïsoleerd is, en een andere dakconstructie heeft.

De woonveranda of moeten we leefveranda zeggen?
Als synoniem van een woonveranda wordt vaak leefveranda gebruikt.

Bovendien bestaat zo’n traditionele veranda meestal uit veel glas, en dat is bij de woonveranda niet noodzakelijk het geval. Je kan zo’n woonveranda dus beter bekijken als een soort aanbouw. En ja, zelfs in de winter zal je van deze extra ruimte kunnen genieten. Naar de sneeuw kijken zonder kou te lijden? Da’s zeker da!

 

Voordelen van een woonveranda

Wist je dat je de woonveranda perfect kan laten aansluiten op je huidige woning?
Je mag er echt zeker van zijn dat de overgang tussen de aanbouw en je huis naadloos is. Maar dat is nog niet alles. Je woonst zal niet alleen groter worden waardoor je meer plek krijgt, maar de waarde ervan neemt natuurlijk ook toe. Neen, dit komt niet alleen door de vergroting van het woonoppervlak, maar deels door het vernieuwde uitzicht. Buiten naar binnen halen? Inderdaad! Trouwens, zo’n woonveranda kan je perfect benutten als zithoek, woonkamer, hobbyruimte, bureau, wellnessruimte, enzoverder. De mogelijkheden zijn echt eindeloos! PS Al deze voordelen komen met een schitterend uitzicht op de tuin; wat wil een mens nog meer?

 

Aandachtspunten bij de plaatsing van een woonveranda

Bij het plaatsen van een woonveranda zijn er wel enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Zorg er zeker voor dat de fundering sterk genoeg is om de aanbouw op te stellen. Verder zijn ventilatie, verwarming, en luchtdichtheid nog enkele aspecten die je in je achterhoofd moet houden.

Bij het plaatsen van een woonveranda zijn er wel enkele zaken waarmee je rekening moet houden.
Onze tip? Een goede partner in verandabouw zorgt ervoor dat jij met deze dingen niet in je hoofd moet zitten; en daar komt Ve-Ra-Bo van pas! Wat met de prijs? Die hangt af van de afwerking die jij verkiest. Een auto van hetzelfde merk kan je toch ook met verschillende opties kopen waardoor de prijs zal verschillen, of niet soms?