Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Je woning renoveren? Dat doe je zo!

Feit: bouwgrond is erg schaars. En laat ons eerlijk zijn; met de nakende bouwstop in het verschiet, zal dit alleen maar verergeren. Een bestaande woning kopen en renoveren, wordt dus steeds populairder. Maar een woning renoveren, hoe doe je dat? We geven je graag wat tips, want je begint er namelijk beter niet onbezonnen aan.

Je woning renoveren: in één keer of in fases?

Heb je voldoende financiële middelen? Ga dan voor een totaalrenovatie waar je alles in één keer renoveert. Zo bespaar je niet alleen geld op lange termijn, maar gaan de verbouwingswerken veel sneller en moet je niet tussen alle rommel leven. Terug of langer bij je (schoon)ouders wonen, klinkt waarschijnlijk niet zo aanlokkelijk meer, toch? Je woning renoveren kan dus perfect in één keer!

Een bestaande woning kopen en renoveren, wordt dus steeds populairder.
In geval van financiële overmacht kan je er ook voor kiezen om de renovatiewerken in verschillende fases uit te voeren en zo kosten te besparen. Wil je nog meer geld besparen? Vraag dan aan vrienden en/of familie om je te helpen bij de afbraakwerken. Dit kan je perfect zelf!
Laat ons zeggen dat wanneer je een totaalrenovatie gaat uitvoeren, je ongeveer een jaartje zal bezig zijn met het volledige concept.

Hoelang duurt een woning renoveren?

Natuurlijk bestaat er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Alles hangt natuurlijk af van jouw wensen en noden. Laat ons zeggen dat wanneer je een totaalrenovatie gaat uitvoeren, je ongeveer een jaartje zal bezig zijn met het volledige concept. Allereerst moet de architect plannen opstellen en de bouwvergunning aanvragen waardoor je al wat tijd verliest, maar ook de renovatiewerken zelf zijn niet op 1-2-3 uitgevoerd. Wil je dus een woning renoveren? Dan heb je tijd nodig.

Je woning renoveren doe je beter niet alleen!

En neen, we zeggen dit niet om onze eigen kwaliteiten in de kijker te stellen, maar als je zelf gaat renoveren, zal je ontdekken dat er zoveel regeltjes zijn waarmee je rekening moet houden waardoor je misschien spijt gaat krijgen dat je niet meteen een aannemer onder de arm genomen hebt. Heb je al een oud huis gekocht? En wil je de woning renoveren? Zoek dan uit hoe het huis er moet uitzien, vraag jezelf af aan welke eisen het moet beantwoorden, en stel een renovatiebudget op.
Zet daarna de stap om een architect aan te stellen die jouw ideeën kan omzetten in een uitgewerkt plan. Pas dan kan de bouwvergunning aangevraagd worden en kunnen de werken gestart worden. Je kan ervoor kiezen om samen te werken met verschillende aannemers die gespecialiseerd zijn in hun eigen vak. Maar het is echt wel veel gemakkelijker om alles van A tot Z door dezelfde partij onder handen te laten nemen. In dit geval sluiten de werken veel beter op elkaar aan, en hoef je niet bang te zijn dat je constant de telefoon moet opnemen om weer maar eens een afspraak te verzetten. Succes!
Heb je al een oud huis gekocht? En wil je de woning renoveren?