Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Zo onderhoud je ramen en deuren

Wist je dat je ramen en deuren eenvoudig kan onderhouden? Ja, ook voor mensen die niet graag poetsen zijn aluminium ramen en deuren erg geschikt. Aluminium wordt namelijk niet snel vuil waardoor je je handen weinig uit de mouwen zal moeten halen. Toch kan je niet aan een sporadische poetsbeurt ontsnappen. En daar komen wij van pas: we geven je in deze tekst wat tips om je ramen en deuren te onderhouden!

Ramen en deuren reinigen

Onze allereerste tip is er eentje die je erg graag zal lezen. Als je namelijk twee à drie keer per jaar je emmertje met sop naar boven haalt, is dat meer dan voldoende. Bovendien zal je er niet te veel tijd aan moeten spenderen. Hou er wel rekening mee dat het niet alleen voldoende is om het glas van de ramen en deuren te poetsen. Neen, je moet het volledige raam en de volledige deur onder handen nemen. Het schrijnwerk, beslag, en de bewegende delen mogen dus niet vergeten worden!

Hou er wel rekening mee dat het niet alleen voldoende is om het glas van de ramen en deuren te poetsen.
Gebruik hiervoor een spons met wat schoonmaakmiddel erop. Onze tip? Spoel achteraf goed na met zuiver water. Meestal zijn schoonmaakproducten zelfs niet nodig, maar we weten natuurlijk allemaal dat het geurtje van je favoriete reinigingsproduct onweerstaanbaar is.
Droom jij ook al jaren van ramen en deuren zonder strepen?

Ramen en deuren zonder strepen

Droom jij ook al jaren van ramen en deuren zonder strepen? Wij hebben dé oplossing. Je zal het haast niet geloven, maar een gepelde ui is de truc die jij nodig hebt om strepen te vermijden. Hoe moet je dit aanpakken? Pel een ui en voeg deze toe aan het water waarmee je de ramen en deuren gaat lappen. Da’s alles! Het klinkt misschien wat gek, maar je zal verbaasd zijn door het resultaat!

Wanneer je ramen en deuren onderhouden?

Op een warme en zonnige dag is het misschien wel verleidelijk om je emmer naar boven te halen en je ramen en deuren te lappen. Toch raden we je dit ten zeerste af.
Door het zonlicht worden de ramen en deuren namelijk snel droog, heb je meer kans op strepen, en is zelfs het risico op krassen veel groter. En je wil toch geen grote kras op je unieke deur of authentieke raam? Dat dachten we al. Geniet dus maar gewoon van de zon! Nog een laatste tip? Droog reinigen is geen goed idee. Gebruik altijd water en een sopje. En vergeet je gepelde ajuin niet aan het water toe te voegen.
Door het zonlicht worden de ramen en deuren namelijk snel droog, heb je meer kans op strepen, en is zelfs het risico op krassen veel groter.