Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: 9.00u - 12.00u en
13.00u - 18.00u

Daarom moet je jouw ramen renoveren

Ga je misschien je ramen renoveren, maar ben je nog niet zeker van je stuk? Wij geven je hieronder enkele redenen waarom je jouw ramen moet (laten) renoveren. Je kan er niet alleen kosten mee besparen op je energiefactuur, maar ook genieten van een warmere woonst. Bovendien pimp je het uitzicht van je huis en wordt het misschien wel het stijlvolste huis van de straat.

Je ramen renoveren als je enkelvoudige beglazing hebt

Heb je nog steeds enkele beglazing in je huis? Dan is jouw ramen renoveren een absolute prioriteit. Wist je dat je met enkele beglazing tot wel 6 keer zoveel warmte verliest als met dubbele beglazing met hoog rendementsglas? Let wel op: je vervangt ook best je raamkozijn, want dubbele beglazing is natuurlijk dikker dan enkelvoudige beglazing.

Ga je misschien je ramen renoveren, maar ben je nog niet zeker van je stuk?

Moet je met dubbele beglazing je ramen renoveren?

We horen je al denken: Mijn ramen renoveren, dat hoeft niet want deze hebben al dubbele beglazing. Niet helemaal waar, het hangt namelijk af van het bouwjaar. Ramen vanaf het jaar 2000 verliezen de helft minder warmte dan diegene met dubbele beglazing uit de jaren 80 en 90. Je ramen renoveren, ook al hebben ze dubbele beglazing, kan dan toch nuttig zijn. Twijfel je tussen dubbele en driedubbele beglazing? Ga dan na in hoeverre het prijsverschil je een mogelijke winst oplevert. Wij denken graag met je mee!

Je huis pimpen als wij jouw ramen renoveren.

Versleten raamprofielen? Laat dan je ramen renoveren!

Ook bij versleten raamprofielen kan je best je ramen renoveren. Wist je dat deze namelijk altijd een slechtere isolatiewaarde hebben dan de beglazing zelf? Bekijk hierbij zeker welk materiaal je kiest voor je raamprofielen. Want de thermische prestaties kunnen een behoorlijke impact hebben op je energiefactuur.

Je huis pimpen als wij jouw ramen renoveren

Ga je jouw ramen renoveren, dan kan je natuurlijk ook het uitzicht van je woning pimpen. En dat is toch mooi meegenomen? Wil je een strakke look geven aan je huis met een groot schuifraam in de achtergevel? Of ben je eerder gesteld op je privacy en wil je melkglas in de inkomhal? Er zijn oneindig veel mogelijkheden en voor elke stijl wat wils. Natuurlijk zijn wij er om je hierbij te helpen.

Deze premies krijg je om je ramen te renoveren

Met de energiewinstcalculator van de Vlaamse Overheid kan je berekenen wat de terugverdientijd is om jouw ramen te renoveren. Daarnaast zijn er heel wat premies waarvoor je in aanmerking kan komen. Je netbeheerder geeft je bijvoorbeeld een premie van € 10 per m² glasoppervlak en de Vlaamse overheid geeft renovatiepremies en verbeteringspremies.

Met de energiewinstcalculator van de Vlaamse Overheid kan je berekenen wat de terugverdientijd is om jouw ramen te renoveren.
Kijk bovendien eens na of jouw woning premies kan krijgen bij je gemeente of provincie. Ambities om het mooiste en zuinigste huis van de straat worden? Vraag dan zeker een offerte op bij een specialist, Ve-Ra-Bo bijvoorbeeld!