Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Ramen: trends en stijlen

Wist je dat ramen een grote invloed hebben op het uiterlijk van je huis? Groter dan je zou denken zelfs. Ramen bepalen namelijk deels hoe je huis er langs buiten, maar ook langs binnen gaat uitzien. De tijd van de klassieke ramen en deuren ligt dus volledig achter ons. De huidige trends? Die zet Ve-Ra-Bo voor jou op een rijtje.

De kleur van je ramen

Als je rondrijdt met de wagen moet je er maar een keertje op letten. De kleur zwart komt steeds vaker terug in het straatbeeld. Zwart is dan ook een tijdloze kleur en past bij elk type woning. Het spreekt daarom voor zich dat je zwarte ramen zowel bij klassieke woningen als bij moderne woningen kan terugvinden. Het enige nadeel? Zwart wordt snel vuil. Kies je dus voor zwarte raamprofielen? Wees dan maar zeker dat je regelmatig je spons mag bovenhalen om je ramen te poetsen.

Wist je dat ramen een grote invloed hebben op het uiterlijk van je huis?
Tip nodig? Voeg een scheutje schoonmaakazijn toe aan je water en je poetst zonder strepen! Andere populaire kleuren zijn trouwens nog steeds wit en diverse grijstinten.
Minimalistische ramen hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen.

Ramen zorgen voor veel licht

Het grootste en belangrijkste nut van ramen? Lichtinval natuurlijk. Daarom zie je tegenwoordig steeds grotere ramen. Je kan deze grote ramen vaak niet meer openen waardoor je meer vrijheid hebt in de afwerking ervan. Door de strengere energieregels wordt er bij nieuwbouwwoningen trouwens bijna standaard gekozen voor driebubbel glas. Maar wist je dat je grote glaspartijen bijvoorbeeld kan voorzien van zonwerend glas? Zo geniet je wel van voldoende licht, maar komt er geen warmte naar binnen.

Ramen zijn strak

Less is more. Ook bij ramen. Minimalistische ramen hebben de laatste jaren dan ook sterk aan populariteit gewonnen. Je ziet namelijk veel vaker slanke raamprofielen waarbij de scharnieren langs de buitenkant vakkundig werden weggewerkt. Zelfs de klinken zijn strakker en hebben meestal de kleur van de ramen om ze minder te doen opvallen. En het materiaal? Aluminium. 
Zelfs de klinken zijn strakker en hebben meestal de kleur van de ramen om ze minder te doen opvallen.

Aluminium ramen hebben niet alleen een moderne uitstraling, maar zijn ook erg sterk. Het is daarom een ideaal materiaal om grote glasoppervlaktes te creëren. Bovendien zijn deze ramen zeer onderhoudsvriendelijk en volledig recycleerbaar. Moet het nog meer zijn?

 

 

Ramen kan je combineren

Wil jij liever een combinatie van grote glaspartijen met klassieke ramen? Of wil je verschillende kleuren met elkaar combineren? Het kan allemaal. Het kiezen van ramen is namelijk een persoonlijke keuze. Zie je door de ramen het licht niet meer? Ve-Ra-Bo adviseert je graag bij jouw raamkeuze.