Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Gesloten

Totaalrenovatie of nieuwbouw?

Je eigen huis! Daar droomt toch iedereen van? En zoals het een echte Belg betaamt, zijn we allemaal met een baksteen in de maag geboren. Dé vraag is dan vooral: ga je voor nieuwbouw of toch eerder voor een totaalrenovatie? Als je het ons vraagt, is die keuze niet zo moeilijk om te maken. Renoveren natuurlijk! We lijsten graag enkele pro’s en contra’s van zo’n renovatieproject voor je op. Om je het leven makkelijker te maken, want zo zijn we.

Je huis wint bij een totaalrenovatie

Dankzij een totaalrenovatie kan je een bestaande woning een moderne uitstraling geven. Bovendien kan je de woning aanpassen aan de huidige wetten, normen én comfortvereisten. En dat zonder in te boeten op woongrootte of dat kostbare plattelandsvergezicht. Bij een nieuwbouw is het immers zo dat de percelen steeds kleiner worden. Zeker in (duurdere) steden en gemeenten waar je uitkomt bij verkavelingen is er geen sprake van een grote tuin, laat staan een room with a view. Een totaalrenovatie stelt je daarnaast in staat om allerlei mogelijkheden te combineren. Tegenwoordig kan gewoonweg alles! Maar dat is nog niet alles, want zo’n totaalrenovatie zit qua timing beter en is dus flexibeler dan een volledige nieuwbouw.

 

Je portemonnee wint bij een totaalrenovatie

Qua budget is een totaalrenovatie een betere (lees: budgetvriendelijkere) optie dan een nieuwbouwproject. Laten we beginnen bij het begin: de aankoop van een grond. Uit onderzoek blijkt dat het verschil al snel oploopt tot 25%. Dat is 25% dat je meer kan investeren in je totaalrenovatie en dus in het huis van je dromen.

Dankzij een totaalrenovatie kan je een bestaande woning een moderne uitstraling geven.
Je krijgt met andere woorden veel meer waar voor je geld. Blijven de kosten van zo’n renovatie een grote slok op de borrel? Dan leent een totaalrenovatie zich uitstekend voor een langetermijnproject. Bouwen op je eigen ritme, zeg maar. Dat je met een totaalrenovatie gewoon minder btw betaalt (6%) is algemeen geweten. Om het concreet te maken: op een bedrag van € 500.000 scheelt dat al snel € 75.000. Geef maar toe dat je die som geld makkelijk in andere zaken kan investeren ... Vergeet bovendien de verbouwingspremies van de overheid én de lagere registratiekosten niet in rekening te brengen. Zo is je rekening snel gemaakt, toch?
Totaalrenovaties zitten in de lift.

Je toekomst wint bij een totaalrenovatie

Totaalrenovaties zitten nu eenmaal in de lift. Natuurlijk speelt de betonstop hierin een rol. Bovendien spelen de duurder geworden bouwgronden, stijgende materiaalkosten en vooral strengere EPB-eisen een grote rol. Nieuwbouw wordt dus een unicum en is met uitsterven bedreigd. Ga daarom mee met je tijd en kies voor een totaalrenovatie. Je helpt er de planeet een handje mee. Hergebruik bijvoorbeeld leuke elementen of materialen en produceer zo minder afval.

Zo creëer je, samen met Ve-Ra-Bo, voor het leven. En dat is waar het bij het renoveren van je huis allemaal om draait.

 

Ben jij nog op zoek naar een partner die het volledige renovatieproces uit je handen kan nemen? Dan zit je goed bij Ve-Ra-Bo. Maak vandaag nog een afspraak.