Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Kan je zwemmen in je veranda?

Onlangs kregen we tijdens een gesprek de vraag of je kan zwemmen in je veranda. Natuurlijk! Dankzij een zwembadoverkapping, in de vorm van een veranda op maat, kan je een heel jaar door genieten van je zwembad. Je behoudt bovendien de esthetische meerwaarde van een veranda, iets wat zo’n zwembadoverkapping nooit kan evenaren.

De specialisten van Ve-Ra-Bo geven je graag hun visie hierop. Zo hoef je niet te ploeteren wanneer je plannen maakt om te kunnen zwemmen in je veranda.

Zwemmen in je veranda heeft tal van voordelen

Een veranda op maat kan tal van functies hebben, zoals je al eerder kon lezen op onze website. Werken in je veranda, wonen in je veranda en natuurlijk zwemmen in je veranda! De extra gecreëerde ruimte kan je dan ook multifunctioneel gebruiken. Dankzij de stijl van je veranda bouw je een echte eyecatcher aan je bestaande woning. Verbluf je gasten met een ingebouwd zwembad in je veranda. Alsof je een eigen wellness bij je thuis hebt. Het toppunt van comfort!

Dankzij een zwembadoverkapping, in de vorm van een veranda op maat, kan je een heel jaar door genieten van je zwembad.

Een buitengevoel tijdens het zwemmen in je veranda

Wanneer je dagelijks wil zwemmen in je eigen zwembad, wil je toch ook wat van het zicht genieten. Dankzij de plaatsing van een zwembad in je luxe veranda heb je iets om naar uit te kijken. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Vermeld in de ontwerpfase zeker dat je wil zwemmen in je veranda, er zijn immers enkele technische aspecten die in het oog moeten gehouden worden. Zo heb je nood aan voldoende en gepaste ventilatie zodat je zicht niet vertroebeld wordt door de condens op je ramen. Verder is het een must dat je schuiframen volledig kunnen openschuiven. Beeld je eens in wat voor een buitengevoel je zo kan creëren terwijl het hele gezin geniet van het zwemmen in de veranda. Of wat dacht je van de mogelijkheid om het glazen dak van je veranda volledig open te schuiven? Heerlijk. Laat dat nightswimmen maar komen!

Ook in de herfst kan je heerlijk zwemmen in je veranda zonder last te hebben van vallende bladeren, zand of ander vuil.

Zwemmen in je veranda in elk seizoen

Tijdens de wintermaanden wil je natuurlijk enkel maar zwemmen in je veranda wanneer het water lekker warm is. Wat een opkikker! Eventueel aangevuld met een afkoelmomentje in de sneeuw. Zalig. Wel, zo een ervaring kan je prima beleven door een veranda te laten bouwen! Maar ook in de herfst kan je heerlijk zwemmen in je veranda zonder last te hebben van vallende bladeren, zand of ander vuil. Minder onderhoud voor jou betekent meer tijd om rustig te zwemmen in je veranda. Nodig al maar wat vrienden uit voor een poolparty! Ve-Ra-Bo voelt zich als verandabouwer een vis in het zwembadwater met dergelijke projecten. Ontdek hier meer over onze veranda’s op maat.