Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Een renovatieplan voor je woning

Ga jij je woning renoveren? Dan vraag je je ongetwijfeld af waarop je allemaal moet letten. Hoe vermijd je bijvoorbeeld onvoorziene kosten? Welk deel van het huis heeft een renovatie nodig? Hoe houd je het renovatiebudget onder controle? En nog moeilijker: hoe stel je een renovatieplan voor je woning op? Vele vragen, maar Ve-Ra-Bo geeft je met plezier de antwoorden.

Bezint eer ge begint voor de renovatie van je woning

Een woning kopen om te renoveren, doe je beter niet onbezonnen. Dat vertelden we je al in een vorig blogartikel. Heb je jouw toekomstige droomwoning gevonden? Check dan zeker de prijzen van woningen in de buurt en verzeker je dat de prijs die jij betaalt in overeenstemming is. Breng bovendien de mogelijke kostprijs voor de renovatie in kaart en kijk goed na of dat een haalbare kaart is voor jouw gezin.

Ga jij je woning renoveren?

Haal er ten slotte een specialist bij om de zaken te bekijken die jij niet goed kan inschatten. Denk maar aan vochtproblemen of de elektriciteitsbekabeling. Zo ben jij gedekt tegen onaangename verrassingen en kan jij starten aan jouw renovatieproject!

 

De teerling is geworpen: de renovatie van je woning 

En dan is het zover: de renovatie van je woning. Het start allemaal met een goed renovatieplan. Zijn structurele verbouwingen een noodzaak? Vraag dan zeker advies aan een architect en aan mogelijke renovatiebedrijven. Ga op zoek naar inspiratie op het internet, lees onze blogartikelen of blader eens door enkele woonmagazines. Ken je iemand die zijn huis gerenoveerd heeft? Vraag hem dan even raad. Alle input is welkom. Of kom gewoon eens langs voor advies bij Ve-Ra-Bo natuurlijk!

Een veranda verbindt binnen en buiten perfect met elkaar, dankzij een goed renovatieplan.

Het wooncomfort bij de renovatie van je woning

We maakten al eens een blogartikel over 5 redenen om je woning te renoveren. Maar waar je ook even bij moet stilstaan, is je wooncomfort tijdens én na de renovatiewerken. Waar ga je wonen? Kan je tijdelijk ergens terecht of blijf je in de woonst aanwezig? Welke verwarmingsinstallatie wil je op termijn gebruiken? Ga je voor een warmtepomp mét bijhorende zonnepanelen? Sta daarnaast nog eens stil bij de beschikbare ruimte van jouw woonst.

Waarom plaats je bijvoorbeeld geen veranda? Een veranda verbindt binnen en buiten perfect met elkaar, volledig in lijn met de stijl van de woning. Je kan de veranda dus gebruiken als een echte leef- en woonruimte. Ideeën genoeg? Dan is het advies van een specialist altijd een goed idee voor jouw renovatie. Eentje van Ve-ra-Bo bijvoorbeeld. Maak vandaag nog een afspraak!