Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Een veranda bouwen biedt mogelijkheden!

Wil je een veranda in de tuin? Een goed idee! Misschien heb je wel nood aan een oplossing voor je echtgenoot, die slecht te been is, of voor één van je tieners, die extra ruimte nodig heeft. Of je wilt gewoon meer woon- en leefruimte om het hele jaar door te genieten van het zicht op je tuin, alleen, als koppel of met de hele familie. Dat kan allemaal. Aan jou de keuze. De verandabouwers van Ve-Ra-Bo overlopen graag enkele mogelijkheden voor jouw nieuwe veranda.

Een veranda maakt integraal deel uit van je huis

Vandaag worden veranda’s volledig geïntegreerd in het huis waaraan het gebouwd wordt. Een veranda verbindt binnen en buiten perfect met elkaar, volledig in lijn met de stijl van de woning. Daardoor wordt het een volwaardige extra ruimte die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Dat was vroeger wel anders, want toen werd de veranda alleen als extraatje gebruikt. De tijden veranderen, gelukkig maar!

Wie wil nu geen veranda in de tuin?

Een wintertuin of orangerie, ook dat is een veranda

Je veranda kan bijvoorbeeld een fijne zitplaats worden, ingericht als een orangerie of wintertuin. In dat geval moet je extra aandacht besteden aan isolatie en ventilatie, om vochtproblemen te voorkomen. Daarnaast is natuurlijk de beglazing van essentieel belang om te veel temperatuurschommelingen te vermijden. Je wil er natuurlijk zowel in hete zomers als ijskoude winters comfortabel vertoeven. De keuze van de profielen is ook belangrijk, ze bepalen namelijk mee de sfeer en uitstraling van de aanbouw. Wil je nog meer weten? Lees dan zeker meer over de meest gemaakte fouten bij het bouwen van een veranda.

Je kan je veranda inrichten als een extra kamer voor één van de bewoners.

Een veranda, dat geeft extra leefruimte voor een bewoner

Je kan je veranda inrichten als een extra kamer voor één van de bewoners. Wat als één van je familieleden de trap niet meer op kan? Dan kan de veranda een oplossing zijn en ingericht worden als permanente leefruimte. In functie van die doelstelling moet je de juiste keuze maken in verband met de profielen, beglazing, de vloer, de oriëntatie enz. Op die manier biedt de nieuwe woonveranda alle comfort als leefruimte.

Jij kiest jouw veranda

De veranda en hoe die uiteindelijk vorm krijgt, hangt af van de materialen die je kiest. Je laat dan ook een veranda op maat bouwen. Uiteraard is het advies van een specialist in zo’n geval altijd een goed idee. Ben jij nog op zoek naar een partner in crime om jouw veranda te bouwen? Ve-Ra-Bo helpt je graag verder. Maak hier vandaag nog een afspraak.