Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

De kostprijs van een renovatie

Bij een renovatie zijn de kosten moeilijk in te schatten. De angst om bepaalde uitgaven over het hoofd te zien, is dan ook groot. Dat is echter nergens voor nodig. In deze blog sommen we de belangrijkste kosten van een renovatie op, zodat je op voorhand goed weet waar je rekening mee moet houden. Neem alvast je notitieblok erbij!

De eerste stappen van jouw renovatie

Heb je een huis gekocht en wil je een volledige renovatie van de woning? Dan is het aan te raden om een architect onder de arm te nemen. Dat is meteen de eerste kost van jouw renovatie die je moet incalculeren, maar de voordelen van een architect wegen dubbel en dik op tegen de kostprijs. De architect zal immers veel beter kunnen inschatten wat de totale prijs van het renovatieproject gaat zijn. Met een architect in zee gaan, is dus zeker de investering waard.

Bij een renovatie zijn de kosten moeilijk in te schatten.

Het verloop van jouw renovatie

In de eerste fase van je renovatie toetst je architect af wat de verwachtingen precies zijn. Samen leg je vast wat er onder handen wordt genomen, op welke termijn dat gebeurt en wat het beschikbare budget is. Hier krijg je al een eerste inschatting van de kostprijs van je renovatieproject.

 

In de volgende fase van je renovatie staat de materiaalkeuze centraal. De materialen die je gebruikt, zijn immers bepalend voor het totale prijskaartje. Zijn de materialen uitgekozen? Check! Nu hoef je enkel de vergunningen nog in orde te brengen en de plannen vast te leggen, en dan kan het echte werk beginnen. De kosten van je renovatie liggen nu grotendeels vast.

In deze blog sommen we de belangrijkste kosten van een renovatie op, zodat je op voorhand goed weet waar je rekening mee moet houden.

Een renovatie met Ve-Ra-Bo

Heb jij binnenkort kleine of grote renovatiewerken op de planning staan? En heeft jouw architect nog een totaalpartner nodig om de werken tot een goed einde te brengen? Kies dan voor een samenwerking met Ve-Ra-Bo. Onze specialisten hebben dankzij hun jarenlange ervaring alles in huis om jou vlot bij je renovatie te begeleiden. Daarbij wordt er altijd rekening gehouden met je wensen, de noden van je gezin en het beschikbare budget. Maak meteen een afspraak om jouw plannen te bespreken.