Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Van terras tot veranda

Een veranda heeft een belangrijke troef tegenover een terras: je kunt er het hele jaar door gezellig genieten van je tuin. Gelukkig is een bestaande terras – met of zonder overkapping – gemakkelijk om te vormen tot een veranda. Een ervaren verandabouwer zoals Ve-Ra-Bo weet perfect hoe je je oude terras in je woning integreert en de stijl van je huis doortrekt naar je veranda. In deze blog ontdek je waarop je allemaal moet letten.

Van open terras naar lichtrijke veranda

Als je je terras vervangt door een veranda, dan staan de achterdeur en een of meer ramen plots binnen in huis. Dat los je op door ze om te vormen tot stijlvolle openingen. Op die manier loopt je veranda naadloos over in de rest van je woning. Bovendien valt er zo zelfs meer licht in je bestaande interieur – wat een vergrotend effect heeft. Beschouw je je veranda als een aparte ruimte? Dan vervang je je buitendeur beter door een binnendeur.

Overkapping van terras wordt dak van veranda

De overkapping van een terras kan perfect in je veranda geïntegreerd worden. Het grote voordeel is dat je dan alleen de zijkanten van je veranda moet laten plaatsen. Zo kun je sneller genieten van je nieuwe woonruimte. Is je terras open? Dan kun je zelf een dakbedekking kiezen, zoals dakpannen, glas, … Welke jij kiest, hangt af van je persoonlijke smaak. Houd wel rekening met de oriëntering van je huidige terras en de stijl van je huis.

Laat je terras tot veranda omvormen voor langer plezier!

Terras of veranda: zalig genieten

De vloer van je terras past ook mooi in je veranda. Keramische tegels, houten planken of natuursteen kunnen we integreren in je veranda. Een volledig nieuwe vloer behoort ook tot de mogelijkheden. Dat hangt af van de functie van je veranda en de sfeer die je wilt creëren. Denk ook goed na over de buitenmuren die nu tot je interieur horen. Ga je voor een loftstijl, dan laat je ze onbehandeld ruw. Je kunt ze ook schilderen of zelfs bedekken met gipsplaten of plamuur. Jij kiest!

 

Tot nu toe genoot jij op zomeravonden op je terras van een hapje en een drankje. Laat je dat terras omvormen tot een veranda? Dan zit jij binnenkort ook op regenachtige en koude dagen in je veranda. Warm en droog. Neem contact op met Ve-Ra-Bo voor een ontwerp op maat.