Menu veranda Veranda bouwen woonveranda
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Gesloten
veranda Veranda bouwen woonveranda veranda Veranda bouwen woonveranda veranda Veranda bouwen woonveranda veranda Veranda bouwen woonveranda

Veranda bouwen: onze tips

Jouw keuze is gemaakt: je wil een veranda bouwen. Goed idee! Maar wij zouden Ve-Ra-Bo niet zijn als we je niet wat tips zouden geven om de zoektocht naar jouw ideale veranda wat te vergemakkelijken. Er is namelijk een overvloed aan mogelijkheden waardoor wat extra hulp zeker welkom is. En dat doen wij graag!

Veranda bouwen stap 1: bepaal de functie

Waarom wil jij een veranda bouwen? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Wil je een ruimte waar je wat meer van je tuin kan genieten? Wil je vaker in de zon zitten? Of wil je gewoon een extra leefruimte creëren? Het kan allemaal met de veranda. Je kan er zelfs een binnenzwembad in installeren! Een veranda bouwen, kan dus alleen als je de functie ervan bepaald hebt. De functie van de veranda bepaalt namelijk heel wat andere aspecten. We denken in dit geval aan de vorm, de oriëntatie, maar ook de afwerking natuurlijk.

Waarom wil jij een veranda bouwen?
Een veranda bouwen? Hou rekening met de oriëntatie!

Een veranda bouwen? Hou rekening met de oriëntatie!

Nu je de functie van je veranda gekozen hebt, moet je nadenken over waar je de woonveranda wil plaatsen. Aan welke kant van de woning zal je de veranda bouwen? Hou hierbij zeker rekening met de windrichting, want de inval van de zon speelt een grote rol. Als je de veranda in het zuiden plaatst, zal je zonwering of screens moeten voorzien. Bovendien kies je in dit geval beter voor zonwerend glas, want anders kan je veranda het effect van een serre krijgen, en dat wil je natuurlijk vermijden. De tijd dat de veranda in de winter erg koud was, is trouwens ook passé. Verwarming of een airco kunnen perfect ingebouwd worden. Zo geniet jij elke dag, het hele jaar door, van je veranda.

 

Veranda bouwen: niet vergeten!

Naast de functie en de oriëntatie zijn er nog enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Zo moet je ook even stilstaan bij de stijl van jouw nieuwe woonruimte.
Daarnaast kijk je best eens naar de bodem rondom je woning. Is deze wel geschikt om een veranda op te bouwen? Een goede fundering is echt een must. Wil je een veranda bouwen? Ga dan op voorhand na of je een bouwvergunning moet aanvragen. Bij een woonveranda kleiner dan 40m² is er alleen meldingsplicht. Toch is het altijd een goed idee om even aan te kloppen bij de gemeente om vergissingen te vermijden. En laatst, maar zeker niet vergeten: wat is je budget? Het uiteindelijke prijskaartje hangt natuurlijk af van de gebruikte materialen, de afwerkingsdetails, en de stijl van je veranda.
Je veranda bouwen met Ve-Ra-Bo als partner.

Je veranda bouwen met Ve-Ra-Bo als partner

Proficiat! Jij weet nu perfect hoe jouw veranda er moet uitzien en wil een veranda bouwen. Daar heb je natuurlijk nog een partner voor nodig. En ook daarvoor zit je bij Ve-Ra-Bo op de juiste plek! Heb je nog vragen? Wil je meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren.