Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

5x hou je veranda koel in de zomer

Dat het buiten lekker warm is, vind je natuurlijk fantastisch. Toch wil je in de zomer de warmte liever buiten houden en er daar van genieten. Vroeger werd het in een veranda echt extreem warm doordat de zon vrij spel kreeg op het glas. Deze tijd is echter al lang passé, want er zijn verschillende manieren om je veranda koel te houden, zelfs op extreem warme dagen! Meer weten?

Zonwerende beglazing in de veranda

Heeft jouw veranda een glazen dak en grote ramen? Dan opteer je best voor zonwerend glas. Deze beglazing werd voorzien van een zonwerende coating die een deel van de energie van de zon zal tegenhouden. Zo blijft het lekker koel in je woonveranda en neemt het risico op oververhitting af.

Heeft jouw veranda een glazen dak en grote ramen?
Naast zonwerende beglazing kan je ervoor kiezen om zonwering te plaatsen in de veranda.

Werk je veranda af met zonwering

Naast zonwerende beglazing kan je ervoor kiezen om zonwering te plaatsen in de veranda. Je hebt de keuze tussen binnen- of buitenzonwering. Wat bedoelen we hiermee? Als we spreken over interne zonwering hebben we het over gordijnen of lamellen. Groot nadeel? De warmte zal toch binnen geraken, want deze zonwering blokkeert de zonnestralen pas achter het glas. Buitenzonwering is daarentegen wel erg efficiënt.

Ze houden de zonnestralen tegen voordat ze door het glas kunnen dringen en de ruimte kunnen opwarmen. PS Interne zonwering is natuurlijk wel erg geschikt voor je privacy.

Planten helpen!

Als je jouw veranda geplaatst hebt om buiten naar binnen te halen, kan je ook werken met beplanting voor de ramen. Een soort extra beschutting langs de buitenkant, dus! In de zomer zullen de bladeren namelijk de zonnestralen blokkeren, en in de winter houden ze de koude buiten. Win-win!

Als je jouw veranda geplaatst hebt om buiten naar binnen te halen, kan je ook werken met beplanting voor de ramen.

Airco zorgt voor verfrissing in de veranda

Je kan je veranda natuurlijk koelen op een actieve manier. Lang leve de airco! Dit toestel zorgt altijd voor wat koele wind, zelfs op de warmste dagen van het jaar. Wist je trouwens dat een airco in de winter ook voor verwarming kan zorgen? Zo geniet je elke dag van het jaar van je veranda!

 

Dan zet je toch gewoon de ramen en (schuif)deuren open wanneer de temperatuur te hoog is.

Een veranda in de zomer? Ramen open!

En wil je geen van bovenstaande dingen? Dan zet je toch gewoon de ramen en (schuif)deuren open wanneer de temperatuur te hoog is. Wel een kleine tip bij de bouw van je veranda: zorg voor voldoende ramen wanneer dit je plan is. Ja, zelfs in een lichtstraat kan je een raam laten inbouwen. Perfect om naar de sterren te kijken!