Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Gesloten

Tips en tricks voor jouw verbouwingen

Is 2019 hét jaar van de verbouwingen voor jou? Vooraleer je start aan de werken moet je een goed beeld hebben van wat je juist wil veranderen en hoe je dit zal aanpakken. We geven je enkele tips mee zodat je helemaal voorbereid aan jouw spannende verbouwtraject kan starten.

Ruimte creëren met verbouwingen kan ook anders

Wil je dankzij een verbouwing meer ruime creëren in je woning? Dan kan je natuurlijk meer doen dan gewoon een muurtje slopen. Overweeg of je bijvoorbeeld de vloer kan verlagen. Sommige huizen hebben een kruipruimte waar kabels en leidingen lopen. Verder heeft deze ruimte vaak geen belangrijke functie. Misschien kan je deze vanaf nu wel gewoon betrekken bij de rest van je huis? Het is bij verbouwingen niet zo’n vanzelfsprekende ingreep, maar het heeft dankzij de hogere plafonds wel een serieuze impact op het ruimtegevoel.

Is 2019 hét jaar van de verbouwingen voor jou?

Ook de zolder kan je betrekken in je verbouwingen. In veel oude huizen werd deze louter gebruikt als opslagplaats, maar steeds vaker wordt de zolder omgebouwd tot een bureau, speelkamer of een extra slaapkamer. Wil je een echt gevoel van luxe creëren? Bouw je zolder dan om tot loft. Met een inloopdressing en aansluitende badkamer creëer je zo het paradepaardje van je huis. Een losstaand bad in de ruimte maakt het helemaal af.

 

Wanneer heb je bij verbouwingen een vergunning nodig?

Niet alle verbouwingen zijn dezelfde natuurlijk. Een veranda bijbouwen is minder ingrijpend dan een totaalverbouwing van je huis.
Niet alle verbouwingen zijn dezelfde natuurlijk.
Voor die eerste is een melding voldoende als de maximale oppervlakte niet meer dan 40 vierkante meter is en voor 75% uit glas bestaat. Opgelet: eerder geplaatste kleine bouwwerken zoals een garage tellen hier ook in mee. Wanneer heb je dan wel een vergunning nodig? Als je ingrepen uitvoert die iets veranderen aan de stabiliteit of constructie van je huis, of wanneer je de functie ervan aanpast. Voor deze ingrepen moet je steeds een architect inschakelen.

Verbouwingen uitvoeren met een architect

Een architect zal de plannen voor de verbouwingen uittekenen en jou informeren over alle wettelijke en nuttige informatie die nodig is om de werken uit te voeren. Zo kom je niet voor financiële, technische of zelfs juridische verrassingen te staan wanneer je net alle binnenmuren hebt uitgebroken. Een architect weet bovendien als geen ander hoe je jouw ruimte en verbouwbudget optimaal kan benutten. Zijn er problemen waar je tegenop botst tijdens de verbouwingen? Een goede architect kan je ideeën geven waar je zelf misschien nooit zou zijn opgekomen en jou helpen moeilijke knopen door te hakken. Net als wij trouwens. Ve-Ra-Bo helpt je met plezier verder bij jouw verbouwplannen. Aarzel niet om ons te contacteren!