Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

5 redenen om je woning te renoveren

Je woont nu al een tijdje in je huis en vindt het de hoogste tijd om grote of kleine renovatiewerken uit te laten voeren? Goed idee! Weet vooral dat je niet alleen bent. Renoveren is een populaire bezigheid in België. Het afgelopen jaar werden er net geen 13.000 huizen met een vergunning gerenoveerd. Redenen genoeg dus om je woning er moderner en beter te laten uitzien. Dat de waarde van je huis zal stijgen, is alleen maar mooi meegenomen. Ve-Ra-Bo lijst als specialist de meest voorkomende redenen op om je woning te renoveren. Wie weet zorgt het wel voor extra inspiratie of een extra reden om je partner te overtuigen!

1. Renoveren = innoveren

Wil je een oud huis opknappen of woon je al je hele leven in hetzelfde interieur? Dan is de kans groot dat de stijl van je huis niet meer is aangepast aan de huidige normen en stijlen. Dat kan soms vervelend zijn of gewoon op je zenuwen werken. Je woning renoveren zorgt ervoor dat je niet alleen een nieuwe tijdloze stijl introduceert, maar ook dat je gebruik maakt van andere materialen die duurzamer zijn. Meer glaspartijen of werken met staal en beton om zo maar iets te zeggen.

Je woont nu al een tijdje in je huis en vindt het de hoogste tijd om grote of kleine renovatiewerken uit te laten voeren?

2. Renoveren betekent je woning uitbreiden

Je gezin is ondertussen stevig uitgebreid? Of je bent het gewoon beu om op elkaars lip te leven of ’s ochtends met de ellenbogen tegen elkaar in de badkamer je tanden te poetsen? Groot gelijk! Een huis renoveren zorgt ervoor dat je je bestaande woonoppervlakte handig kan uitbreiden. Een muur uitslaan levert je zo al een pak meer ruimte op. Blijft het krap? Ga dan voor een aanbouw of een moderne veranda. Wedden dat je zal versteld staan van de vrijgekomen extra ruimte?

Renoveren is een populaire bezigheid in België.

3. Herinrichten van je woning door te renoveren

Sta je elke dag met je gezicht naar een grijze muur te staren tijdens de afwas? Of heeft je oude woning een bizarre indeling, waardoor je ’s avonds niet gezellig kan tv-kijken terwijl je geliefde nog even werkt op zijn computer? Of ben je nog één van die gelukkigen die letterlijk en figuurlijk nog naar de koer gaat bij een toiletbezoek? Weg met dat surrealisme! Ga voor een hedendaagse indeling door je huis te renoveren. Dat je best eerst bezint voor je begint, zal je wel begrepen hebben.

4. Comfortabel renoveren

Met stip dé renovatiereden nummer één: het wooncomfort verhogen! Want je eigen huis, je plek onder de zon, daar wil je je toch gewoon goed voelen? Onze woonverwachtingen zijn dan ook danig vergroot de laatste jaren. Dus weg met die ongemakkelijke leefsituatie, lang leve comfort! Je woning renoveren zal je vooral heel wat levensvreugde opleveren. Da’s beloofd!

5. Bespaar door te renoveren

Niet onbelangrijk, je huis renoveren kan je vooral heel wat geld besparen. En dan bedoelen we natuurlijk niet de initiële investering, maar vooral op vlak van energiebesparing op lange termijn. Deze recente, maar zeer positieve trend, zorgt ervoor dat Belgen bij het verbouwen extra aandacht besteden aan een lager energieverbruik. En daar profiteert dus niet enkel het milieu van, maar ook jouw portemonnee.

Ve-Ra-Bo lijst als specialist de meest voorkomende redenen op om je woning te renoveren.
Volledig overtuigd na het lezen van deze redenen? Of zin gekregen om te renoveren? Een totaalproject, een aanbouw of wat kleine renovatiewerken? De experten van Ve-Ra-Bo staan klaar om je met plezier te adviseren. Je kan ons makkelijk contacteren via dit formulier.