Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Gesloten

Alles over het inrichten van je veranda

Een ruimte inrichten kan heel erg leuk zijn. Iedere kamer heeft zijn eigen functie en door het kiezen van de juiste materialen, het optimaal benutten van lichtinval en de combinatie van meubilair en accessoires kan je iedere ruimte tot leven brengen. Bij het inrichten en aankleden van je veranda zijn er enkele specifieke factoren waarmee je best rekening houdt. We geven je enkele tips en tricks mee om optimaal te genieten van jouw veranda of overkapping.

Trek de stijl van jouw huis door in de veranda

Is je veranda een verlengstuk van de keuken, woonkamer of speelkamer van de kinderen? In functie daarvan kan je bepalen hoe je de ruimte inricht. Zo trek je de stijl van het huis best door in je veranda en vermijd je een kakafonie. Leg daarom dezelfde vloer als de aansluitende ruimte of kies voor eentje die er mooi bij past.

 

Uiteraard is inrichten is een kwestie van smaak. Welke stijl zie jij graag?

Een ruimte inrichten kan heel erg leuk zijn.

Houd je het strak of experimenteer je met uitbundige kleuren? Zoek interessante contrasten op, maar verlies het totaalplaatje niet uit het oog!

 

Binnen in de veranda, maar toch ook een beetje buiten

De voornaamste reden om een veranda te plaatsen is om heel het jaar door van je tuin te kunnen genieten. Zo kan je tot rust komen in de natuur vanuit het comfort van je huis. Bij koude temperaturen in de winter kan een veranda met verwarming voor extra gezelligheid zorgen! Heb je een gesloten veranda? Opteer dan voor centrale verwarming, zichtbaar of in de vloer verwerkt, of kies voor een houtkachel om het extra gezellig te maken. Beschik je over een open veranda of overkapping? Dan kan je kiezen voor een elektrische terrasverwarming, maar leg ook een lekker dik deken binnen handbereik!

Je veranda laat daglicht binnen, dus bij het decoreren van je veranda is dat een belangrijk aandachtspunt.

Denk aan de zon bij het inrichten van je veranda

Je veranda laat daglicht binnen, dus bij het decoreren van je veranda is dat een belangrijk aandachtspunt. Waar komt de zon op? Welke weg legt het licht af? Door bepaalde meubels strategische plekken te geven, zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van het beschikbare zonlicht. Comfortabel van de zon genieten was nog nooit zo gemakkelijk.

Kies voor verandaraambekleding

Schijnt de zon nu en dan toch te hard, of wil je op sommige momenten inkijk vermijden? De raampartijen van de veranda kunnen volledig of gedeeltelijk worden bekleed. Ook daar heb je verschillende mogelijkheden die mee de look van je veranda bepalen. Zo kan je kiezen tussen paneelgordijnen, jaloezieën, verticale lamellen, … Opties genoeg die je veranda net dat extraatje kunnen geven én uiteraard een praktisch nut hebben.

 

Wil je graag nog meer tips op maat van jouw veranda? Neem contact op en het team van Ve-Ra-Bo helpt je graag verder!