Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Maak je gesloten of open veranda uniek

Een gesloten of open veranda is een echte meerwaarde voor je woning. Je krijgt er meteen een zee van ruimte bij. Dat kan een extra zithoek of een heuse uitbreiding van je woonruimte of keuken zijn. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. In deze blog lichten we graag enkele unieke bestemmingen van een gesloten of open veranda toe. Zo doe je meteen inspiratie op voor de jouwe!

Werk rustig in je open veranda

Omdat thuiswerken tegenwoordig echt in is, is het belangrijk dat je ook thuis je eigen werkplek hebt. Helaas heeft niet iedereen zomaar een kamer vrij. De oplossing: een gesloten of open veranda met een bureau of werktafel, boekenkast en archiefkast. Op professioneel gebied zijn de mogelijkheden legio. Je maakt van je gesloten of open veranda eenvoudig een fotostudio, een wachtzaal, een vergaderzaal, … met of zonder glazen schuifwand die toegang biedt tot je tuin. Dankzij de enorme lichtinval is het er altijd gezellig te vertoeven. Zorg wel voor voldoende zonwering.

De oplossing: een gesloten of open veranda met een bureau of werktafel

Blijf altijd actief dankzij je open veranda

Een open veranda aan huis is ook handig voor wie graag actief bezig is – ook op donkere en natte dagen. Denk maar aan een eigen fitnessruimte waar je elke dag jezelf kunt overtreffen. Of misschien voel je meer voor een yogaruimte. In een open of gesloten veranda met glazen schuifwand kom je helemaal tot rust. Zelfs in de winter is het er altijd licht en profiteer je van elke zonnestraaltje. Zo blijf je continu in contact met de natuur. Een veranda aan huis is bovendien de ideale jacuzzi- of zwembadoverdekking zodat je zelfs op een druilerige dag rustig je baantjes kunt trekken of kunt wegdromen in je jacuzzi. Nog leuker is het als de overkapping open kan.

Zet in de zomer de glazen schuifwand gerust open.

Doe wat je maar wilt in je open veranda

Wie graag minitreinen in elkaar steekt, creatieve taferelen schildert of grote steden van Lego bouwt, heeft veel ruimte nodig. Met een gesloten of open veranda als hobbykamer hoef je je pronkstukken niet meer op zolder te verstoppen. Je biljarttafel komt ook beter tot zijn recht in een veranda als biljartkamer. En de (klein)kinderen vinden hun speelkamer eens zo leuk als je die in de veranda aan huis onderbrengt. Zo is kunstlicht minder vaak nodig en zijn ze altijd in de buurt. Zet in de zomer de glazen schuifwand gerust open. Zo zijn ze bovendien sneller geneigd om ook buiten te gaan spelen.

Nog meer bestemmingen voor je open veranda

Een gesloten of open veranda doet ook prima dienst als plantentuin – zeker als die het grootste deel van de dag in de zon staat. Dankzij een glazen wand heb je altijd een mooi zicht op je planten. En wat dacht je van je badkamer in je veranda? Kies dan wel speciale beglazing om inkijk te voorkomen. Of verwelkom je gasten in een zee van licht met een open veranda als inkomhal.

Je ziet het: de mogelijkheden zijn echt legio. Hou er wel rekening mee dat elke bestemming van je gesloten of open veranda zijn eigen eisen heeft voor onder meer elektriciteitsvoorzieningen, ventilatie, verwarming en zonwering. En dat je je veranda aan huis na enkele jaren misschien wel een totaal andere bestemming wilt geven. Zorg er dus voor dat dat mogelijk is. Wil je je gesloten of open veranda graag een unieke bestemming geven? Kom je plannen bespreken met Ve-Ra-Bo.