Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Garage ombouwen tot woonruimte

In een bestaande woning is de indeling niet altijd precies wat je als koper het liefst wil. De oplossing: een bestaande ruimte van functie veranderen. In deze blog ontdek je dat je je garage kan ombouwen tot woonruimte. Zo vergroot je niet alleen de beschikbare ruimte maar ook je comfort.

Garage ombouwen tot woonruimte: de mogelijkheden

Wil je je garage ombouwen tot woonruimte, dan is je situatie vast veranderd sinds je in je woning trok. Misschien heb je een kindje meer dan je eerst had verwacht of wil je graag een aparte werkplek inrichten. Wat de reden ook is om je garage om te bouwen tot woonruimte, de mogelijkheden zijn legio: bergruimte, slaapkamer, badkamer, kantoor, praktijkruimte, wachtkamer, uitbreiding van de woonkamer, … Elke bestemming heeft zijn eigen aanpak. Vraag bij je gemeente of stad wel na wat het effect van je verbouwing zal hebben op je kadastraal inkomen.

 

Garage ombouwen tot woonruimte: de aandachtspunten

Wanneer je je garage gaat ombouwen tot woonruimte, moet je met allerlei zaken rekening houden. Denk daarbij aan:

  • Heb je een bouwvergunning nodig?
  • Hoeveel budget is er beschikbaar?
  • Is de verbouwing een meerwaarde voor je woning?
  • Is er een andere plek voor je auto?
  • Mag je in die muur een raam aanbrengen?

Sta zeker even stil bij deze aandachtspunten en bespreek ze uitvoerig met je partner en een professional zodat je niet voor verrassingen staat tijdens of na het ombouwen van je garage tot woonruimte.

 

Samen je garage ombouwen tot woonruimte

Afhankelijk van wat je precies wilt veranderen in je garage, moet je even bekijken wie je nodig hebt voor welke klus. Een isolatiespecialist om aangename temperaturen te garanderen, een elektricien om nieuwe elektriciteit aan te leggen, een loodgieter om de verwarming en waterleiding aan te passen, een specialist in ramen en deuren om je garage om te vormen tot muur of raam en aan de tuinzijde een (schuif)deur te plaatsen, … Je ziet het: er komt heel wat kijken bij een garage ombouwen tot woonruimte. Daarom is één aanspreekpunt voor al die partijen het handigst: Ve-Ra-Bo leidt je verbouwing in goede banen.

 

Wil je je garage ombouwen tot woonruimte en kun je wel wat hulp gebruiken? Kom je plannen bespreken met Ve-Ra-Bo.