Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Zo kun je je verbouwing financieren

Het is beslist: je gaat je huis verbouwen. Dan heb je vast ook al stilgestaan bij de mogelijkheden om die verbouwing te financieren. Want een nieuwe veranda , gerenoveerde badkamer of die broodnodige aanbouw komt er natuurlijk niet gratis. Hieronder vind je alvast de belangrijkste manieren om je verbouwing te financieren.

Verbouwing financieren met eigen middelen

Je verbouwing financieren met je eigen spaarcenten, is natuurlijk de gemakkelijkste optie. Je hoeft geen lening aan te gaan en dus ook geen rente te betalen. Je hebt het geld in de afgelopen jaren opzij gezet met de bedoeling het aan te spreken voor je verbouwing. Dat is meteen ook de veiligste financieringsoptie omdat je niets hoeft terug te betalen. Probeer wel altijd een bepaald bedrag opzij te houden zodat je een buffer hebt bij onverwachte kosten.

Verbouwing financieren met hypotheek

Kun je geen spaargeld aanspreken, dan kun je misschien je verbouwing financieren met een hypotheek. Als je er al één had afgesloten voor de aankoop van je huis, kun je kiezen voor een heropname. Je leent dan maximaal het al terugbetaalde bedrag opnieuw. Je hoeft geen extra notariskosten te betalen en bepaalt zelf de impact op de looptijd van dit krediet. Heb je nog geen hypotheek en is de kost van je renovatie vrij hoog, dan kun je een nieuwe hypotheek afsluiten om je verbouwing te financieren. Hou dan wel rekening met vrij hoge notariskosten.

Tips om je verbouwing te financieren.
Dit zijn de mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

Verbouwing financieren met lening

Er zijn nog een aantal andere vormen van leningen om je verbouwing te financieren. Denk daarbij aan de renovatielening en de energielening. De renovatielening is een lening op afbetaling die vergelijkbaar is met een persoonlijke lening. Je betaalt het bedrag gedurende een bepaalde periode terug met een vaste rente. Er zijn geen notariskosten aan verbonden. Plan je energiebesparende renovatiewerken, zoals extra isolatie of nieuwe verwarming? Dan is een energielening misschien interessanter. Je betaalt meestal minder rente dan voor een renovatielening.

Verbouwing financieren met premies en subsidies

Tot slot kun je eens controleren of jouw verbouwing in aanmerking komt voor premies en/of subsidies van de overheid. Want daarmee kun je heel wat geld besparen. Let wel: je krijgt die premies alleen als je de werken laat uitvoeren door een vakman, zoals Ve-Ra-Bo. Dan ben je meteen ook zeker dat je waar voor je geld krijgt! Verbouwplannen?

Vraag Ve-Ra-Bo om een duidelijke offerte én tips voor jouw financiering.