Menu veranda ramen en deuren renovatie renovatie van woningen renovatie woningen
Vragen? 016/56 08 51
Vandaag: Na afspraak

Veranda of terrasoverkapping?

Is je leefruimte te klein geworden? Wil je ook genieten van je tuin bij wisselvallig weer? Dan ben je ongetwijfeld aan het twijfelen of je een veranda of een terrasoverkapping gaat plaatsen. De keuze tussen beide oplossingen maak je niet zomaar. Elke oplossing heeft namelijk zo z’n voordelen. Maar hoe kies je nu de juiste oplossing? Geen nood, de verandabouwers van Ve-Ra-Bo werpen een klare kijk op dit dilemma!

Waarom wil je een veranda of terrasoverkapping?

Laten we beginnen bij het begin: welk probleem moet je veranda oplossen? Of waarom denk je aan een terrasoverkapping?

  • Een prachtige veranda bouwen is vaak de beste oplossing wanneer je van plan bent om (een deel van) je terras te overdekken. Zo krijg je een veel groter ruimtegevoel!
  • Wie eerder op zoek is naar een overdekte eet- & praatplaats kiest beter voor die knappe terrasoverkapping.

Wie kiest voor een veranda …

Wie kiest voor een veranda, kiest voor extra ruimte! Doordat een veranda op maat aan het huis wordt gebouwd, creëer je op slag een nieuwe, extra kamer.

 

… kiest voor gezelligheid

Gezellig een boek lezen en genieten van de ondergaande avondzon, terwijl je nipt van je dampend theetje? Dat kan perfect in een veranda. Je haalt immers je buitenomgeving naar binnen en je geniet maximaal van het uitzicht, in elk seizoen.

Waarom wil je een veranda of terrasoverkapping?

… kiest voor extra functionaliteit

Een veranda op maat voegt extra functionaliteiten toe aan je huis. Zo is er plaats voor je hobby, een thuiskantoor, de kinderen of de huisdieren. Iedereen z’n plekje. Het extra zonlicht krijg je er gratis bij.

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je terras een volwaardige plaats krijgt in je tuin.

Vergeet die veranda, een terrasoverkapping …

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je terras een volwaardige plaats krijgt in je tuin. Je combineert gezelligheid met voldoende contact met je tuin, inclusief het zalige briesje.

 

… zorgt voor flexibiliteit

Een zonnige dag? Dan word je beschermd dankzij de zonwering. Toch wat wisselvallig? Dan ben je lekker beschut zonder naar binnen te moeten. Flexibiliteit ten top!

… zorgt voor een maximaal buitengevoel

Een terrasoverkapping kan je eenvoudig plaatsen op een terras achteraan je tuin. In tegenstelling tot een veranda kan een terrasoverkapping volledig los staan van je woning. Wedden dat je meer tijd gaat doorbrengen in je tuin?

Toch nog keuzestress? Dan hebben we goed nieuws voor de eeuwige twijfelaars: beide opties zijn ook perfect te combineren! Zo kan je een veranda laten plaatsen met een bijkomende terrasoverkapping. Best of both worlds!

 

De keuze tussen een veranda of een terrasoverkapping is dus een persoonlijke keuze, die je moet afstemmen op de beschikbare ruimte, je wensen én je toekomstig comfort. Laat je in elk geval adviseren door specialisten met jarenlange ervaring. Maak vandaag nog een afspraak met Ve-Ra-Bo!

De keuze tussen een veranda of een terrasoverkapping is dus een persoonlijke keuze, die je moet afstemmen op de beschikbare ruimte, je wensen én je toekomstig comfort.